Til forsiden

Demensfaglig ledelse - kursusforløb for ledere

På dette kursus sætter vi fokus på de særlige udfordringer, der er i den faglige ledelse inden for demensområdet, og hvordan du som leder kan understøtte og udvikle medarbejdernes faglighed på arbejdspladsen.
Demensfagl-led1200.jpg
 • Dato: 6. november 2019
 • Sted: Scandic Roskilde, Ved Ringen 2, 4000 Roskilde
 • Type: Tre dages kursus
 • Tid: Dag 1: 6. november. Dag 2: 7. november. Dag 3: 4. december. Alle dage fra 9:30-16
 • Pris: 3.995 kr
 • Deltagere: Max 25
 • Tilmeldingsfrist: 2. oktober 2019 Tilmeld

Demensfaglig ledelse har betydning for kvaliteten af demensindsatsen. På dette kursus får du inspiration til metoder og redskaber, som kan anvendes i praksis, og der er mulighed for at udveksle erfaring og arbejde med problemstillinger fra egen praksis.

Du får viden om, hvordan du som leder kan:

 • understøtte, at medarbejderne arbejder ud fra en kultur og et værdigrundlag, som afspejler personcentret omsorg.
 • styrke samarbejdet med pårørende i sorg og krise.
 • styrke medarbejdernes kompetencer og faglighed i et til tider dilemmafyldt og vanskeligt arbejde.

Det samlede kursusforløb består af:

 • E-learningen ABC Demens – pleje og omsorg, som gennemføres på egen hånd inden kursusstart.
 • Tre hele kursusdage.
 • Individuelle hjemmeopgaver.
 • Telefonisk opfølgningssamtale efter ca. tre måneder.

Kursusbeskrivelse for kurset "Demensfaglig ledelse – kursusforløb for ledere" (pdf)

Program for kurset "Demensfaglig ledelse – kursusforløb for ledere" (pdf)

Målgruppe

Ledere, som har ansvar for demensfaglig ledelse, fx i hjemmepleje, på dagcentre og plejecentre.

Undervisere

Janne-Gleerup_95x143.png


Janne Gleerup, cand.mag., ph.d., lektor, arbejdslivsforsker ved Roskilde Universitet. Janne Gleerup har i sin forskning bl.a. haft fokus på arbejdsvilkår i den offentlige sektor og mulighederne for udvikling og læring på arbejdspladsen.

 

 


Henrik-Brogaard_95x143.png

Henrik Brogaard, cand.psyk.,har arbejdet som psykolog i mange år inden for demensområdet. Han var blandt andet været ansat på Plejecentret Sølund i København i 11 år, hvor han havde samtaleforløb med mennesker med demens, pårørende og superviserede personalet. Siden 2010 har Henrik Brogaard været selvstændig med egen konsulentvirksomhed u9vers med primære arbejdsopgaver som supervision af medarbejdere, undervisning, foredrag og konsulentarbejde inden for demensfeltet.


Ulla_Fejerskov_95px.jpg

Ulla Vidkjær Fejerskov er uddannelseskonsulent ved Nationalt Videnscenter for Demens. Er uddannet ergoterapeut, har en diplomuddannelse i demens, soc.d. og en Master i Voksnes Læring og Kompetenceudvikling. Har som uddannelseskonsulent særlige interesseområder indenfor praksisnær læring, kommunikation, fysisk træning, rehabilitering, demens i kommunal praksis og pårørende til mennesker med demens. Har tidligere arbejdet som demenskoordinator og udviklingskonsulent.

 


Elsebeth

Elsebeth Refsgaard er sygeplejerske og uddannelseskonsulent ved Nationalt Videnscenter for Demens. Har som underviser særlige interesseområder indenfor formidling, kommunikation, fysisk træning, mennesker med demens med anden sproglig og kulturel baggrund, mennesker med udviklingshæmning, personcentreret omsorg, forebyggelse og reminiscens. Har tidligere arbejdet som demenskoordinator, udviklet og koordineret demensteam og beskæftiget sig med: hjemmevejledning for mennesker med demens og deres familie eller andre pårørende, etablering og drift af pårørendegrupper og diverse aktivitets-/interesse grupper for mennesker med demens, indretning af demensvenlige omgivelser, særligt fokus på pårørende og mulighed for afløsning.

Senest opdateret: 08. november 2019