Til forsiden

Udviklingshæmning og demens, opsporing og udredning

Personer med udviklingshæmning har generelt større risiko for at udvikle demens end andre mennesker. Det er derfor vigtigt, at fagfolk, der arbejder med denne gruppe, er opmærksomme på tidlige tegn på demens.
udviklingshæmning-1200.jpg
  • Dato: 26. september 2019
  • Sted: DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704 København V
  • Tid: 9:30-15:30
  • Pris: 1.195 kr
  • Deltagere: Max 30
  • Tilmeldingsfrist: 19. august 2019 Tilmeld

På kurset får du viden om, hvilke symptomer der ses ved demens, og hvilke observationer du skal gøre. Du får også indsigt i, hvorfor personer med Down’s syndrom udvikler Alzheimers sygdom samt viden om differentialdiagnoser, behandlingsmuligheder og seneste nyt inden for forskningen.

Kurset sætter desuden fokus på, hvordan du ved hjælp af Trinvold Demensskema kan observere tidlige tegn på demens hos personer med udviklingshæmning. Skemaet bruges, når du skal observere udvikling og forværring af demenssymptomer og omsætte observationerne til pædagogisk praksis.

Målgruppe

Nøglepersoner fra bosteder for personer med udviklingshæmning, som er eller skal være ansvarlige for kontinuerlig brug af Trinvold Demensskema, fx socialpædagoger, pædagoger, social- og sundhedsassistenter samt demenskoordinatorer og -konsulenter.

Undervisere

  • Lise Cronberg Salem, afdelingslæge, ph.d, Hukommelsesklinikken, Rigshospitalet
  • Kirsten Agerskov Nielsen, vicecenterleder, Handicapcenter Nordøstfyn.
Senest opdateret: 04. december 2018