Til forsiden

Udviklingshæmning og demens, opsporing og udredning

Personer med udviklingshæmning har generelt større risiko for at udvikle demens end andre mennesker. Det er derfor vigtigt, at fagfolk, der arbejder med denne gruppe, er opmærksomme på tidlige tegn på demens.
udviklingshæmning-1200.jpg
  • Dato: 26. september 2019
  • Sted: DGI-byen, Tietgensgade 65, 1704 København V
  • Tid: 9:30-15:30
  • Pris: 1.195 kr
  • Deltagere: Max 30
  • Tilmeldingsfrist: 19. august 2019 Tilmeld

På kurset får du viden om, hvilke symptomer der ses ved demens, og hvilke observationer du skal gøre. Du får også indsigt i, hvorfor personer med Down’s syndrom udvikler Alzheimers sygdom samt viden om differentialdiagnoser, behandlingsmuligheder og seneste nyt inden for forskningen.

Kurset sætter desuden fokus på, hvordan du ved hjælp af Trinvold Demensskema kan observere tidlige tegn på demens hos personer med udviklingshæmning. Skemaet bruges, når du skal observere udvikling og forværring af demenssymptomer og omsætte observationerne til pædagogisk praksis.

Kursusbeskrivelse for kurset "Udviklingshæmning og demens" (pdf)

Program for kurset "Udviklingshæmning og demens" (pdf)

Målgruppe

Nøglepersoner fra bosteder for personer med udviklingshæmning, som er eller skal være ansvarlige for kontinuerlig brug af Trinvold Demensskema, fx socialpædagoger, pædagoger, social- og sundhedsassistenter samt demenskoordinatorer og -konsulenter.

Undervisere

lise.jpgLise Cronberg Salem er afdelingslæge og speciallæge i neurologi. Hendes ph.d. (2014) omhandlede demensdiagnostik hos yngre personer - herunder personer med Downs syndrom. Lise Salem har flere års erfaring med udredning og behandling af demens hos personer med udviklingshæmning i Hukommelsesklinikken, Rigshospitalet. 


 

kirsten_aagaard_nielsen.jpgKirsten Agerskov Nielsen er leder for Kvalitet og udvikling på Handicapcenter Fyn, Region Syddanmark. Kirsten har afsluttet diplomuddannelse i ledelse i 2016. Hun har mange års erfaringer med udviklingshæmmede og har været leder på forskellige niveauer siden 1990. Kirsten har en demenskonsulent uddannelse og har igennem flere år undervist, givet råd og vejledning til medarbejdere, der løser opgaven med udviklingshæmmede med demens. Kirsten var med til at oprette en demenshed for udviklingshæmmede på botilbuddet Trindvold og fik Oligosprisen i 2003. 

Senest opdateret: 19. marts 2019