Til forsiden

Forebyggelse af udfordrende adfærd - for undervisere

På denne temadag får du viden om forebyggelse af udfordrende adfærd og inspiration til, hvordan du selv kan undervise i emnet, så studerende eller medarbejdere bliver bedre til at analysere og reflektere over fysiske, psykiske og sociale årsager til vanskelige situationer i dagligdagen.
Forebyggelse-ny-1200.jpg (1)
  • Dato: 10. april 2019
  • Sted: Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart
  • Tid: 10:00-16:00
  • Pris: 1.495 kr
  • Deltagere: Max 60
  • Tilmeldingsfrist - NY dato: 25. marts 2019 Tilmeld

Mange medarbejdere, der arbejder med omsorg for personer med demens, oplever frustrationer, når de skal håndtere uhensigtsmæssig adfærd. Konkret viden om, hvordan demens påvirker adfærden, gør det lettere at rumme og agere i disse situationer. Hvis man arbejder ud fra princippet om, at mennesker med demens gør det, der giver mest mening i situationen, kan man som fagperson få en mere positiv tilgang til de udfordringer, man møder i det daglige arbejde.

Kursusbeskrivelse for kurset "Forebyggelse af udfordrende adfærd" (pdf)

Program for kurset "Forebyggelse af udfordrende adfærd" (pdf)

Målgruppe

Undervisere på SOSU-skoler, professionsskoler, videre- og efteruddannelser samt demenskonsulenter og sygeplejersker, som har undervisnings- eller vejledningsopgaver i kommunen.

Forberedelse

Grundlæggende viden om demens er en forudsætning for at få det fulde udbytte af temadagen. Vi anbefaler derfor, at du gennemgår vores e-learning inden temadagen, fx ABC Demens – pleje og omsorg eller ABC Demens på hospital. Se videnscenterfordemens.dk/abc 

Undervisere

Susanne_Bollerup_Overgaard_95px.png

Susanne Bollerup Overgaard er autoriseret psykolog og specialiseret i gerontopsykologi. Aktuelt deltidsansat i Horsens Kommunes Demensteam. Er  videnskabelig medarbejder på projekter ved Memoscience (Aarhus Universitet), der undersøger hvordan hukommelsen kan understøttes hos borgere med Alzheimers sygdom. Driver endvidere Ældrepsykologisk Klinik, Horsens.


Hanne-Friberg-web.jpg

Hanne Friberg er sygeplejerske og uddannelseskonsulent ved Nationalt Videnscenter for Demens. Hun er voksenunderviser, soc.d. i demens og har i 11 år beskæftiget sig med undervisning, kompetenceudvikling og formidling om demens som uddannelseskonsulent i SOSU Sjælland. Desuden har hun været demenskoordinator og primærsygeplejerske i Odense kommune samt konsulent i flere demensprojekter – bl.a. indenfor forebyggelse af magtanvendelse, socialpædagogik og demens, BPSD-screening og kompetenceudvikling.


toveTove Buk er uddannet sygeplejerske i 1987 og har været uddannelseskonsulent ved Nationalt Videnscenter for Demens siden 2014. Hun har arbejdet med patienter med demens i over 20 år, været leder for demensafdeling i 9 år, demenskonsulent i 13 år og undervist i demens i 12 år. Tove Buk blev desuden Merkonom i Personaleudvikling i 2000 og uddannet voksenunderviser i 2012. 

 

Senest opdateret: 04. marts 2019