
- Dato: 10. april 2019
- Sted: Hotel Park, Viaduktvej 28, 5500 Middelfart
- Tid: 10:00-16:00
- Pris: 1.495 kr
- Deltagere: Max 60
- Tilmeldingsfrist: 6. marts 2019 Tilmeld
Mange medarbejdere, der arbejder med omsorg for personer med demens, oplever frustrationer, når de skal håndtere uhensigtsmæssig adfærd. Konkret viden om, hvordan demens påvirker adfærden, gør det lettere at rumme og agere i disse situationer. Hvis man arbejder ud fra princippet om, at mennesker med demens gør det, der giver mest mening i situationen, kan man som fagperson få en mere positiv tilgang til de udfordringer, man møder i det daglige arbejde.
Kursusbeskrivelse for kurset "Forebyggelse af udfordrende adfærd" (pdf)
Program for kurset "Forebyggelse af udfordrende adfærd" (pdf)
Målgruppe
Undervisere på SOSU-skoler, professionsskoler, videre- og efteruddannelser samt demenskonsulenter og sygeplejersker, som har undervisnings- eller vejledningsopgaver i kommunen.
Forberedelse
Grundlæggende viden om demens er en forudsætning for at få det fulde udbytte af temadagen. Vi anbefaler derfor, at du gennemgår vores e-learning inden temadagen, fx ABC Demens – pleje og omsorg eller ABC Demens på hospital. Se videnscenterfordemens.dk/abc
Undervisere

Susanne Bollerup Overgaard er autoriseret psykolog og specialiseret i gerontopsykologi. Aktuelt deltidsansat i Horsens Kommunes Demensteam. Er videnskabelig medarbejder på projekter ved Memoscience (Aarhus Universitet), der undersøger hvordan hukommelsen kan understøttes hos borgere med Alzheimers sygdom. Driver endvidere Ældrepsykologisk Klinik, Horsens.

Hanne Friberg er sygeplejerske og uddannelseskonsulent ved Nationalt Videnscenter for Demens. Hun er voksenunderviser, soc.d. i demens og har i 11 år beskæftiget sig med undervisning, kompetenceudvikling og formidling om demens som uddannelseskonsulent i SOSU Sjælland. Desuden har hun været demenskoordinator og primærsygeplejerske i Odense kommune samt konsulent i flere demensprojekter – bl.a. indenfor forebyggelse af magtanvendelse, socialpædagogik og demens, BPSD-screening og kompetenceudvikling.
Tove Buk er uddannet sygeplejerske i 1987 og har været uddannelseskonsulent ved Nationalt Videnscenter for Demens siden 2014. Hun har arbejdet med patienter med demens i over 20 år, været leder for demensafdeling i 9 år, demenskonsulent i 13 år og undervist i demens i 12 år. Tove Buk blev desuden Merkonom i Personaleudvikling i 2000 og uddannet voksenunderviser i 2012.