Til forsiden

Masterclass Basic Demensdiagnostik

Vær med til masterclass, hvor det er muligt at diskutere diagnostisk udredning med udgangspunkt i konkrete cases.
Masterclass-basic_vignet_1200x800.png
  • Dato: 9. november 2018
  • Sted: Rigshospitalet, Blegdamsvej
  • Type: Masterclass
  • Tid: 9:30-15:30
  • Pris: 795 kr.
  • Deltagere: Max 50.
  • Tilmeldingsfrist: Fredag den 2. november 2018 Tilmeld

Vi begynder dagen med at sætte fokus på normaltrykshydrocephalus (NPH), der er en tilstand med ophobning af for meget væske i hjernen. Tilstanden ledsages ofte af symptomer som kognitiv svækkelse, gangbesvær og inkontinens.

Steen Hasselbalch fra Nationalt Videnscenter for Demens, der er forsker og professor i demenssygdomme, indleder dagen med foredraget:
“Normaltrykshydrocephalus – udredning og behandling”

Herefter præsenteres patient-cases med nogle af de diagnostiske problemstillinger, som man oftest møder i en demensudredningsenhed. Det kliniske sygdomsbillede
ved de hyppigste demenssygdomme bliver gennemgået, ligesom deltagerne introduceres til mulige differentialdiagnoser og typisk anvendte udredningsmetoder.

Deltagerne inviteres til at diskutere diagnostik og udredningsstrategier med overlæge Birgitte Bo Andersen og neuropsykolog Jette Stokholm.

Ved case-præsentationerne medvirker frivillige patienter og pårørende fra Hukommelsesklinikken, Rigshospitalet.

Download kursusbeskrivelse til "Masterclass basic" her.

Download program til "Masterclass basic" her.

Målgruppe

Yngre læger, praktiserende læger, læger/sygeplejersker/neuropsykologer, der er ansat i demensklinikker, gerontopsykiatriske og geriatriske teams samt sygeplejersker, der arbejder selvstændigt med diagnostik.

Mødeledere

Overlæge Birgitte Bo Andersen og neuropsykolog Jette Stokholm, Hukommelsesklinikken, Rigshospitalet, Nationalt Videnscenter for Demens.

Senest opdateret: 22. oktober 2018