Til forsiden

Ernæring og spise- og synkebesvær hos personer med demens

På dette kursus får du viden om ernæring, og hvorfor den rette kost er vigtig i forhold til trivsel og sygdomsforebyggelse. Selve måltidet har stor betydning for livskvaliteten, og samtidig har både de fysiske og sociale rammer betydning for måltidet.
Ernæring_vignet_1200X800.png
  • Dato: 14. november 2018
  • Sted: Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense
  • Tid: 9:30-15:30
  • Pris: 1.095 kr.
  • Deltagere: Max 30.
  • Tilmeldingsfrist: Fredag den 19. oktober 2018 Tilmeld

Det kan være en udfordring at få det rigtige at spise - og at få nok at spise - når man har en demenssygdom. Mange ældre og især personer med demens er derfor desværre under- eller fejlernærede.

Kurset sætter fokus på de udfordringer, der er, når mennesker med demens skal hjælpes med den rette kost og måltidet, bl.a. glemsomhed, apraksi, dårlig tandhygiejne og spise- og synkebesvær (dysfagi).

På kurset vil du også få anbefalinger og retningslinjer for ernæring til mennesker med demens og ideer til, hvor man kan inddrage personer med demens i den daglige planlægning af kost og måltider.

Download kursusbeskrivelse for "Ernæring og spise- og synkebesvær hos personer med demens" her.

Download program for "Ernæring og spise- og synkebesvær hos personer med demens" her.

Målgruppe

Social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, pædagoger, sygeplejersker, ergoterapeuter og kostfaglige på plejehjem og i hjemmeplejen.

Undervisere

Tina-Hansen_95x143.png

Tina Hansen er lektor på Københavns Professionshøjskole. Hun er uddannet ergoterapeut i 1992 og har en ph.d. ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Har interesseret sig særligt  for dysfagi og har som fagkonsulent bidraget ved udarbejdelse af den Nationale Kliniske Retningslinje for øvre dysfagi. Tina Hansen er desuden forfatter på flere artikler om dysfagi og ældres spisefærdigheder.


Hanne-Friberg-web.jpg

Hanne Friberg er sygeplejerske og uddannelseskonsulent ved Nationalt Videnscenter for Demens. Hun er voksenunderviser, soc.d. i demens og har i 11 år beskæftiget sig med undervisning, kompetenceudvikling og formidling om demens som uddannelseskonsulent i SOSU Sjælland. Desuden har hun været demenskoordinator og primærsygeplejerske i Odense kommune samt konsulent i flere demensprojekter – bl.a. indenfor forebyggelse af magtanvendelse, socialpædagogik og demens, BPSD-screening og kompetenceudvikling.


toveTove Buk er uddannet sygeplejerske i 1987 og har været uddannelseskonsulent ved Nationalt Videnscenter for Demens siden 2014. Hun har arbejdet med patienter med demens i over 20 år, været leder for demensafdeling i 9 år, demenskonsulent i 13 år og undervist i demens i 12 år. Tove Buk blev desuden Merkonom i Personaleudvikling i 2000 og uddannet voksenunderviser i 2012. 

 

Senest opdateret: 01. juni 2018