Til forsiden

Mennesker med udviklingshæmning og demens

I takt med stigende levealder øges forekomsten af demenssygdomme hos mennesker med udviklingshæmning. Derfor er det vigtigt, at fagfolk, der arbejder med denne gruppe mennesker, har viden om demenssygdomme og de symptomer, man særligt skal være opmærksom på.
Mennesker_med_udviklingshæmning_cyan-01.png
  • Dato: 6. september 2017
  • Sted: Odense
  • Tid: 9:30-15:30
  • Pris: 995 kr.
  • Deltagere: Max 30
  • Tilmeldingsfrist - ny dato: Torsdag den 17. august 2017 Tilmeld

På kurset kan man blandt andet høre om baggrunden for, at personer med Downs syndrom udvikler Alzheimers sygdom, differentialdiagnoser, behand lingsmuligheder og seneste nyt inden for forskningen.

Der vil også være fokus på, hvordan man observerer tidlige tegn på demens hos personer med udviklings hæmning ved brug af Trinvold Demensskema. Skemaet er blandt andet en hjælp, når man skal observere udvikling og forværring af demenssymptomer og omsætte observationerne til pædagogisk praksis.

Download kursusbeskrivelsen for kurset 'Mennesker med udviklingshæmning og demens' her (pdf)

Download program til kurset 'Mennesker med udviklingshæmning og demens' her (pdf)

Målgruppe

Nøglepersoner fra bosteder for personer med udviklingshæmning, som er eller skal være ansvarlige for kontinuerlig brug af Trinvold Demensskema, fx socialpædagoger, pædagoger, social- og sundhedsassistenter samt demenskoordinatorer og -konsulenter. Det forudsættes, at deltagerne har generel viden om demens.

Undervisere

lise.jpgLise Cronberg Salem er læge og ved at afslutte sin speciallæge uddannelse i neurologi. Hun forsvarede sin ph.d. i 2014, som omhandlede demensdiagnostik hos yngre personer – herunder personer med Downs syndrom. Lise Cronberg Salem har flere års erfaring med udredning og behandling af demens hos mennesker med udviklingshæmning i Hukommelsesklinikken på Rigshospitalet.

 

kirsten_aagaard_nielsen.jpgKirsten Agerskov Nielsen er vicecenterleder i Handicapcenter Nordøstfyn, Region Syddanmark. Hun har diplomuddannelse i ledelse i 2016 og har mange års erfaringer med mennesker med udviklingshæmning. Hun er desuden demenskonsulent og har i flere år undervist og vejledt medarbejdere, der arbejder med mennesker med udviklingshæmmede og demens. Hun var med til at oprette en demenshed for udviklingshæmmede på botilbuddet Trindvold og fik Oligosprisen i 2003.

Senest opdateret: 28. juni 2017