Til forsiden

Aktuelle kurser og konferencer om demens

Nationalt Videnscenter for Demens - oversigt over kurser, konferencer og temadage om demens 2016.

Søg i aktuelle kurser og konferencer om demens


Seksualitet og kærlighedsliv

Dato: 30. august 2016 Sted: Ringsted

Demenssygdom påvirker også seksualitet og kærlighedsliv. Men hvordan vejleder man bedst det ældre par? Og hvordan motiverer man personalet til at tale om et tabuiseret emne som seksualitet? 


Når adfærden udfordrer – fokus på omsorg, følelser og tilknytning

Dato: 29. september 2016 Sted: Vejle

Få metoder til i praksis at forebygge og løse situationer med udfordrende adfærd. På kurset finder vi en vej ind i forståelsen af, hvad plejeforholdet betyder og får præsenteret viden, holdninger og konkrete værktøjer, som kan anvendes i hverdagen.


Fysisk træning for mennesker med demens (2 dage i oktober 2016)

Dato: 3. oktober 2016 Sted: København

Fysisk træning har god effekt på det fysiske funktionsniveau  også hos mennesker med demens. Men hvordan får man træningen til at lykkes i praksis?


Netværkskonference for demens-udredningsenheder

Dato: 12. oktober 2016 Sted: Vejle

Kom til netværkskonference med medarbejdere fra demens-udredningsenheder i hele Danmark og deltag i workshops målrettet de enkelte faggrupper.


Skandinavisk konference: God demensomsorg – et spørgsmål om ledelse?

Dato: 24. oktober 2016 Sted: Oslo, Norge

God demensomsorg  et spørgsmål om ledelse? Kom til Skandinavisk konference om ledelse i demensomsorgen. I 2016 holdes konferencen over 2 dage i Oslo, hvor vi sætter fokus på ledelse i spændingsfeltet mellem ideologi og praksis.


Demensdiagnostik – Masterclass basic

Dato: 11. november 2016 Sted: København

Masterclass med udgangspunkt i konkrete patient-cases med de problemstillinger, man oftest møder i en demensudredningsenhed. Bliv introduceret til mulige differentialdiagnoser og typisk anvendte udredningsmetoder.