Til forsiden

Ernæring og måltider ved demenssygdom

Kursus til hjemkøb 2019: På kurset får deltagerne bl.a. anbefalinger og retningslinjer for ernæring til mennesker med demens og ideer til, hvordan man kan inddrage personer med demens i den daglige planlægning af kost og måltider.

Det kan være en udfordring at få det rigtige at spise – og at få nok at spise – når man har en demenssygdom. Mange ældre og især personer med demens er derfor under- eller fejlernærede. På dette kursus til hjemkøb får du viden om ernæring og om, hvorfor den rette kost er vigtig i forhold til trivsel og sygdomsforebyggelse. Selve måltidet har stor betydning for livskvaliteten, og både de fysiske og sociale rammer påvirker måltidet.

Kurset sætter fokus på de udfordringer, der kan være, når mennesker med demens skal have hjælp med den rette kost og måltidet, fx glemsomhed, apraksi, dårlig tandhygiejne og spise- og synkebesvær (dysfagi).

På kurset vil du få anbefalinger og retningslinjer for ernæring til mennesker med demens og ideer til, hvordan man kan inddrage personer med demens i den daglige planlægning af kost og måltider.

Kurset kan justeres i begrænset omfang.

Målgruppe

Personale, der til daglig arbejder med personer med demens, enten på plejecenter eller i hjemmeplejen.

Der kan max. være 28 kursister på et hold.

Pris

En kursusdag med underviser, inkl. kursusmaterialer, koster 14.000 kr. Transport og eventuel overnatning for underviser betales separat.

Undervisere

Uddannelseskonsulenter fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Emner på kursusdagen: 

  • Udfordringer i den indledende fase af sygdommen
  • Udfordringer ved moderat og svær demens
  • Hvordan imødegås disse udfordringer i dagligdagen?
  • Anbefalinger til ernæring for personer med demens
  • Inddragelse og måltidets betydning for ernæring og trivsel
  • Dysfagi ved demenssygdom, forebyggelse og behandling
Senest opdateret: 04. december 2018