Til forsiden

Ernæring og måltider ved demenssygdom

Kursus til hjemkøb 2020: På kurset får deltagerne bl.a. anbefalinger og retningslinjer for ernæring til mennesker med demens og ideer til, hvordan man kan inddrage personer med demens i den daglige planlægning af kost og måltider.

Det kan være en udfordring at få det rigtige at spise – og at få nok at spise – når man har en demenssygdom. Mange ældre og især personer med demens er i risiko for at være under- eller fejlernærede. 

På kurset får deltagerne viden om ernæring og om kostens indflydelse på trivsel og sygdomsforebyggelse. Selve måltidet har stor betydning for livskvaliteten, og samtidig har både de fysiske og sociale rammer betyd­ning for måltidet. 

Kurset sætter fokus på de udfordringer, der er, når mennesker med demens skal have hjælp med den rette kost og måltidet. Det kan være udfordringer som glemsomhed, apraksi, dårlig tandhygiejne og spise- og synke­besvær (dysfagi). 

På kurset vil du også få anbefalinger og retningslinjer for ernæring til mennesker med demens og ideer til, hvordan man kan inddrage personer med demens i den daglige planlægning af kost og måltider. 

Målgruppe

Personale, der til daglig arbejder med personer med demens, enten på plejecenter, aktivitetscenter eller i hjemmeplejen.

Der kan max. være 28 kursister på et hold.

Pris

En kursusdag med underviser, inkl. kursusmaterialer, koster 16.000 kr. Transport og eventuel overnatning for underviser betales separat.

Undervisere

Uddannelseskonsulenter fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Bestilling af kurset

Skriv til os på mail: vide@regionh.dk eller ring på telefon 3545 6922, hvis du vil vide mere eller bestille kurset.

Emner på kursusdagen: 

  • Udfordringer i den indledende fase af sygdommen
  • Udfordringer ved moderat og svær demens
  • Hvordan imødegås disse udfordringer i dagligdagen?
  • Anbefalinger til ernæring for personer med demens
  • Inddragelse og måltidets betydning for ernæring og trivsel
  • Værtsskab og rammer for måltidet
  • Dysfagi ved demenssygdom, forebyggelse og behandling
Senest opdateret: 25. november 2019