Til forsiden

Forskningskonference: Borgernær teknologi på demensområdet

16. august 2019

Er du interesseret i teknologi til mennnesker med demens? På forskningskonferencen i november vil en række oplægsholdere fra ind- og udland sætte fokus på udvikling og brug af teknologi, som anvendes af eller sammen med mennesker med demens. Deltagere på konferencen opfordres også til at præsentere egne forskningsprojekter på posterudstillingen.  
Borgernaer-tekn1200.jpg

Teknologi fylder mere og mere på demensområdet – det kan fx være apps eller andet, der kan være med til at skabe struktur i hverdagen, understøtte hukommelsen eller give mulighed for meningsfulde aktiviteter. Teknologiske løsninger, der kan bidrage til øget livskvalitet og mestring i hverdagen. Men teknologi kan ikke løse alt, og der er behov for en diskussion om, hvordan vi designer, tilpasser og anvender digitale løsninger til mennesker med demens.

laila.jpg

Laila Øksnebjerg er neuropsykolog og forsker i teknologi inden for demensområdet i Nationalt Videnscenter for Demens:

”Teknologi fylder mere og mere inden for demensområdet, og udviklingen går stærkt. Derfor er der et stort behov for mere forskning inden for området, så vi får mere viden om, hvad der virker. Det er også vigtigt, at vi forsker i, hvordan vi implementerer teknologiske løsninger i hverdagen. Hvilke metoder virker? Hvad kan fremme eller hindre brugen af teknologi til mennesker med demens?” 

Brugerinddragelse

På konferencen kan man høre en række forskere, der på forskellige vis beskæftiger sig med understøttende teknologi og demens. Laila Øksnebjerg har bl.a. arbejdet med brugerinddragelse i udviklingen af en app til mennesker med demens.

”På forskningskonferencen skal vi bl.a. tale om, hvordan vi kan designe løsninger ved at inddrage personer med demens i udviklingsprocessen, og hvordan vi kan måle effekten af brugen af teknologi. Vi kommer også til at inddrage deltagerne i en diskussion af nogle af de etiske dilemmaer, som kan være forbundet med brugen af teknologi til mennesker med demens,” fortæller Laila Øksnebjerg.

På konferencen vil der ud over oplægsholdere og paneldebat også være en posterudstilling, hvor man i pauserne kan se erfaringer og resultater fra forskellige forskningsprojekter om teknologi og demens.

Blandt oplægsholderne er professor Franka Meiland, Holland, professor Marcello Lenca, Schweiz og ph.d. Sarah Smith, Storbritannien. 

Præsenter din en poster på konferencen

Deltagere på konferencen har mulighed for at ansøge om at præsentere egne forsknings- og udviklingsprojekter på posterudstillingen.   

Deadline for at indsende abstract: 16. september 2019.

Læs mere om kriterier for udvælgelse og link til ansøgningsskema her

Fakta om konferencen:

Dato: 29. november 2019
Sted: Rigshospitalet, Auditorie 1, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
Tid: 10:00-16:00
Pris: 895 kr
Deltagere: Max 300
Tilmeldingsfrist: 15. november 2019

Læs mere og tilmeld dig her