Til forsiden

Alzheimer Europe rapport om demens og etniske minoriteter

8. marts 2019 af Mette Tandrup Hansen

Alzheimer Europe har netop udgivet en rapport, der beskriver forekomst, diagnosticering, behandling og pleje af personer med demens fra minoritetsgrupper. Rapporten samler den tilgængelige viden inden for området i Europa og indeholder en række anbefalinger til praksis.
gruppe_minoritet_1200x800px.jpg

Rapporten ’The development of intercultural care and support for people with dementia from minority ethnic groups’ sætter blandt andet fokus på brugen af tolke ved udredning og diagnostik samt udvikling af interkulturel pleje og støtte. Målet er at forbedre vilkårene for demenspatienter og pårørende med anden sproglig og kulturel baggrund.

Neuropsykolog, post.doc. Rune Nielsen fra Nationalt Videnscenter for Demens, som forsker i rehabiliteringen af sårbare ældre med etnisk minoritetsbaggrund og demens, har bidraget med viden til rapporten:

ALz_Europe_rapport_etnisk2018.jpg

- Denne rapport udgør den første samlede fremstilling af den tilgængelige viden inden for området i Europa. Rapporten indeholder en række anbefalinger, som vil være væsentlige for udviklingen af praksis inden for området og for planlægningen af indsatser målrettet personer fra minoritetsgrupper med demens og deres pårørende, siger Rune Nielsen.

 
Læs mere: