Til forsiden

Posttraumatisk belastningsreaktion forøger risiko

3. november 2010 af Jesper Bøgel Jensen

Krigsveteraner, der lider af posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD), har næsten dobbelt så høj risiko for at udvikle en demenssygdom som andre hjemvendte soldater. Det har dr. Kristine Yaffe fra University of California, USA offentliggjort på den internationale konference for Alzheimers sygdom, ICAD den 13. juli 2009.

53.155 krigsveteraner, der fik diagnosen PTSD samt 127.938 soldater uden PTSD indgik i undersøgelsen. Mere end 10 procent af veteranerne med posttraumatisk belastningsreaktion udviklede demens. Hos kontrolgruppen udviklede kun 6,6 procent demens.

Ifølge forskernes undersøgelser kan en posttraumatisk belastningsreaktion resultere i en formindskelse af hippocampus, dvs. den del af hjernen, der primært er involveret i hukommelsesprocesser.

Forskerne udtaler, at man stadig mangler at undersøge hvad relationen er mellem PTSD og demens.