Til forsiden

Personlighed påvirker risikoen for demens

3. november 2010

Mennesker, der er afslappede og har et aktivt socialt liv, har ifølge en ny svensk undersøgelse 50 % mindre risiko for at udvikle en demenssygdom end bekymrede og ensomme mennesker.

Karolinska Instituttet, som står bag undersøgelsen, har fulgt 506 raske ældre mennesker gennem 6 år, og resultaterne antyder, at livsstil og personlighed påvirker demensrisikoen. Og kombinationen af et roligt sindelag og udadvendthed nedsætter tilsyneladende risikoen mest. Mennesker, der ikke har tendens til nervøsitet, men som heller ikke har et aktivt socialt liv, har dog også mindre risiko for at udvikle en demenssygdom.

Undersøgelsen blev offentliggjort i det amerikanske tidsskrift Neurology 20. januar 2009, og omtalt i Politiken samme dag.