Til forsiden

Forskningsnyheder

Nationalt Videnscenter for Demens refererer og kommenterer den seneste internationale forskning på demensområdet.

Forskningsnyhederne er opdelt efter årstal. Søg i forskningsnyhederne ved at vælge en kategori i dropdownmenuen.

Leder du efter nyheder om politiske initiativer, arrangementer og andet om demens, så finder du dem i den samlede nyhedsliste her.

Søg i forskningsnyheder


alem_praksis_laege_patient_1200px.jpg
BASIC er et nyt værktøj til udredning af demens

Nationalt Videnscenter for demens har udviklet et nyt værktøj til udredning for demens. Værktøjet har fået navnet BASIC (Brief Assessment of Impaired Cognition) og er målrettet til udredning af demens i almen praksis og på demensudredningsenheder.

18. marts 2019

computer_og_haand_1200px.jpg
Søg støtte til forskning hos Alzheimer-forskningsfonden

Frem til 26. april kan man indsende interessetilkendegivelser til Alzheimer-forskningsfonden, der både yder støtte til basalforskning og til klinisk forskning - herunder forskning i pleje og omsorg samt non-farmakologiske behandlingsprincipper.

11. marts 2019

gruppe_minoritet_1200x800px.jpg
Alzheimer Europe rapport om demens og etniske minoriteter

Alzheimer Europe har netop udgivet en rapport, der beskriver forekomst, diagnosticering, behandling og pleje af personer med demens fra minoritetsgrupper. Rapporten samler den tilgængelige viden inden for området i Europa og indeholder en række anbefalinger til praksis.

8. marts 2019

The_Brain_Prize_logo_1200x786px.jpg
Vindere af The Brain Prize 2019 offentliggjort

Fire franske hjerneforskere modtager verdens største hjerneforskningspris, Lundbeckfondens The Brain Prize på 1 mio. euro. De tildeles prisen for mere end 30 års forskningsindsats og for at beskrive, diagnosticere og behandle den sjældne, arvelige sygdom CADASIL, der bl.a. medfører demens. Det skriver Lundbeckfonden i en pressemeddelelse. 

7. marts 2019

20160126TB_NVD_Genre23-1200x800.jpg
Testbatteri til demensudredning på tværs af kulturer

Nye studier dokumenterer validiteten af et neuropsykologisk testbatteri, der kan anvendes til udredning af patienter med anden sproglig og kulturel baggrund samt til personer, som er analfabeter eller som har kort skolegang (typisk under fem år).

2. januar 2019

PeterRoos-audit.jpg
Tillykke til Peter Roos med ny ph.d.-grad

Peter Roos, forsvarerede den 23. november 2018 sin ph.d.-afhandling: ”Clinical and Molecular Aspects of Frontotemporal Dementia Linked to Chromosome 3 (FTD-3)”.

30. november 2018

Senest opdateret: 20. april 2018