Til forsiden

Forskningsnyheder

Nationalt Videnscenter for Demens refererer og kommenterer den seneste internationale forskning på demensområdet.

Forskningsnyhederne er opdelt efter årstal. Søg i forskningsnyhederne ved at vælge en kategori i dropdownmenuen.

Leder du efter nyheder om politiske initiativer, arrangementer og andet om demens, så finder du dem i den samlede nyhedsliste her.

Søg i forskningsnyheder


Forskningskonference_vignet_1200x800.png
Program klar for forskningskonference

Temaet for konferencen er subjektive hukommelsesklager og deltagerne får i år mulighed for at høre internationale topforskere som Wiesje van der Flier fra Holland og Giovanni Frisoni fra Italien.  

28. juni 2018

hjernescan_pegefinger_1200px.jpg
Nyt landsdækkende netværk skal bidrage til udvikling af nye lægemidler mod demens

’National Experimental Therapy Partnership’ – NEXT – udvider med et demensnetværk og samtidig indtræder Lundbeck som partner i NEXT. Det nye netværk består af seks danske hukommelsesklinikker, der går sammen om at sikre bedre behandlingsmuligheder for mennesker med demens.    

25. juni 2018

brikker_menneskemaengde1200x800.jpg
Nye landsdækkende tal for demens i Danmark

Nationalt Videnscenter for Demens og Center for Registerforskning på Århus Universitet publicerer i dag nye tal for forekomst og antal nye tilfælde af demens i Danmark. Tallene viser, at andelen af ældre i Danmark, der får stillet en demensdiagnose, falder. Men samlet set stiger antallet af ældre, der har en demenssygdom.

7. maj 2018

20170124TB_NVD_Ipad04_web.jpg
Forskningsprojekt inddrager personer med demens i udvikling af app

Neuropsykolog Laila Øksnebjerg har i tæt samarbejde med personer med demens, et it-firma, pårørende og fagpersoner udviklet en app til støtte af hukommelse og struktur i hverdagen. Forskningsprojektet har også fokus på at udvikle nye  metoder, der kan hjælpe med at implementere brugen af teknologi som en del af støtten til personer med demens. 

2. maj 2018

hjernescan_pegefinger_1200px.jpg
Forskere i Alzheimers sygdom belønnes med The Brain Prize 2018

Verdens største hjerneforskningspris går i år til fire internationale topforskere, hvis arbejde tilsammen har givet os afgørende viden om de forandringer i hjernen, der fremkalder Alzheimers sygdom. Vinderne blev offentliggjort i dag den 6. marts i forbindelse med Dansk Selskab for Neurovidenskabs forårsmøde.

6. marts 2018

alkohol_1200x800.jpg
Er alkoholmisbrug en stærk risikofaktor for demens?

Type 2 diabetes, forhøjet blodtryk, rygning, depression og fedme midt i livet udgør kendte og veldokumenterede modificerbare risikofaktorer for demens. Men ifølge en stor fransk befolkningsundersøgelse udgør alkoholmisbrug angiveligt en endnu stærkere risikofaktor for at udvikle demens – især af den tidligt indsættende slags.

5. marts 2018

Senest opdateret: 20. april 2018