Til forsiden

Forskning i demenssygdomme

Læs nyheder om forskning i demenssygdomme og se hvilke nationale og internationale forskningsprojekter, som Nationalt Videnscenter for Demens deltager i. 
20160126TB_NVD_Genre44-1200x800.jpg

Danske og internationale forskere nærmer sig hele tiden gåden bag flere demenssygdommes opståen og udbredelse. Du kan holde dig opdateret med nye forskningsresultater om forebyggelse og risikofaktorer, diagnostik og behandling under forskningsnyheder.

Nationalt Videnscenter for Demens leder og koordinerer en lang række danske og internationale forskningsprojekter. Det drejer sig bl.a. om studier inden for klinisk intervention og sygdomsforløb til biomarkører, neurogenetik og billeddannelse af hjernen.

I 2015 blev ADEX-studiet, hvor 8 demensklinikker, Institut for Idrætsmedicin samt flere danske og internationale samarbejdspartnere, undersøgte effekten af fysisk træning hos patienter med Alzheimers sygdom, afsluttet.

I 2016 har vi igangsat ReACT-studiet, hvor vi i et offentligt-privat innovationsprojekt skal udvikle en app og en metode til rehabilitering af personer med demens.