Til forsiden

Vi er ikke os selv

En beretning om en irsk kvindes forsøg på at udleve den amerikanske drøm, som bliver udfordret, idet hendes ægtemand viser symptomer på demens.
Vi-er-ikke-os-selv.jpg
  • Forfatter: Matthew Thomas
  • Originaltitel: We are not ourselves
  • Udgiver: Lindhardt og Ringhof
  • Oversætter: Rasmus Hastrup
  • Sidetal: 640
  • Udgivelsesår: 2015

Bogens hovedperson, Eileen Tumulty, er født i 1941, irsk immigrant og er vokset op Queens i et hjem med dårlig økonomi og alkoholmisbrug. Da Eileen møder Ed Leary, tror hun, at hun har fundet en mand, der kan føre hende ind i den verden, hun længes efter at tilhøre. De gifter sig, og Eileen opdager hurtigt, at Ed ikke har de samme ambitioner om at tage del i den store amerikanske drøm, som hun selv har.

Det bliver efterhånden tydeligt, at Eds tiltagende modvilje er udtryk for en dybere og mere alvorlig psykologisk dysfunktion. Et uundgåeligt mørke sniger sig ind i deres liv, og Eileen, Ed og deres søn Connell prøver desperat at opretholde et skær af den virkelighed, de er vant til, og at holde fast i tanken om og ambitionerne for en lykkelig fremtid.

Med beretningen om familien Leary fortæller Matthew Thomas historien om den amerikanske drøm, med et skarpt fokus på ideen om den lykkelige familie og den økonomiske velstand, der gennesyrede tiden efter Anden Verdenskrig.  Et uundgåeligt mørke sniger sig dog ind i familiens liv, efterhånden som famiilens far og ægtemand viser symptomer på demens.

Bibliotek.dk

Senest opdateret: 18. oktober 2019