Til forsiden

Søg efter litteratur og film om demens

Skriv et eller flere søgeord i fritekstfeltet. Du kan indsnævre din søgning ved at vælge materialetype - fx faglitteratur eller film. 

Herunder ses et udvalg af de materialer, du kan finde i biblioteket.

Vi udlåner ikke materialer, men du kan enten finde materialerne på Bibliotek.dk, i en boghandel eller ved at henvende dig til forlaget.  

Søg i søg efter litteratur og film om demens


demensguide
Demensguide - holdninger og handlinger i demensomsorgen

En håndbog til arbejdet med mennesker med demens og deres pårørende . Forfatteren fremhæver at forholdet mellem patient, pårørende og personale er grundlæggende for et godt behnadlingstilbud.


reminicens
Minderne har jeg da lov at ha - dokumentar

En film om 4 demente beboere på Betaniahjemmet som deltager i et projektforløb, som bl.a. indeholder fysisk træning og reminicens.


Vi-er-ikke-os-selv.jpg
Vi er ikke os selv

En beretning om en irsk kvindes forsøg på at udleve den amerikanske drøm, som bliver udfordret, idet hendes ægtemand viser symptomer på demens.


Sjældne Diagnoser
Sjældne Diagnoser

Sammenslutning af 42 patientforeninger for familier med sjældne sygdomme og handicap, bl.a. Huntingtons sygdom.


demens og aktiviteter
Demens og aktiviteter i et livshistorisk perspektiv

Bogen sætter fokus på, hvordan aktiviteter kan styrke oplevelsen af identitet og meningsfuldhed hos mennesker med demens.


balloner
Balloner og sæbebobler

Filmen handler om det aktiverende team i Gentofte Kommune, som viser eksempler på aktiviteter målrettet svage plejehjemsbeboere. Filmen kan bruges som inspiration af personale på plejecentre.


Senest opdateret: 24. september 2019