Til forsiden

Ofte stillede spørgsmål om app'en

Her kan du finde hjælp og vejledning til installation og fejl på app’en ”Viden om demens”.

Hvordan får jeg fat i app'en?
For at hente app'en "Viden om demens" skal du have iPhone/iPad eller en smartphone med Android styresystem 2.1 eller derover. Ved iPhone/iPad skal du have en Apple-konto, når du skal hente app'en i App Store. Ved Android skal du have en Google-konto (fx Gmail), når du skal hente app'en i Google Play.

Kræver app'en at min telefon er på nettet?
For at hente app'en via App Store eller Google Play kræver det internet-adgang enten via mobil data eller wifi. Når først app'en er downloadet og installeret fungerer den offline.

Min arbejdstelefon er Android-baseret, men jeg må/kan ikke gå på nettet for at hente app'en. Hvad gør jeg?
Vi kan sende en såkaldt .apk-fil til jeres IT-afdeling, som vil kunne lægge app'en på flere medarbejderes telefoner, hvis ikke der findes lokale retningslinjer, der taler imod dette. Jeres lokale IT-afdeling kan ringe Nationalt Videnscenter for Demens for at få fremsendt .apk-filen.

Jeg kan ikke åbne app'en - hvad gør jeg?
Der kan være flere årsager til dette. Er der tale om en teknisk fejl, er det vigtigt at du anmelder det, hvis app'en "fryser" eller går i sort  (app crash). Tryk derfor på boksen "Rapporter", når der opstår fejl. Gør du det, kan vores tekniske leverandør rette app'en og lægge en ny version på Google Play.

Kan jeg hente app'en til en Android-tablet?
Både ja og nej. Den er hverken designet eller optimeret til din tablet, men afhængig af Android-tablet er det faktisk muligt at afvikle app'en herpå. Dog vil designet se noget anderledes ud end oprindeligt tænkt.

Sådan opretter og tilknytter du en Google-konto:

Hvis du vil bruge Google Play til at downloade Android-apps, skal du have en Google-konto med en Google-e-mail (enten Gmail eller et Google-hostet domæne) knyttet til din telefon eller tablet. Følg denne vejledning for at føje en eksisterende Google-konto til din enhed eller oprette en ny Google-konto til brug sammen med Google Play:

  1. Tænd din enhed, og tryk på app'en Google Play Butik. Hvis du ikke har føjet en e-mailkonto til din enhed, får du meddelelsen "Tilføj en Google-konto".
  2. Følg vejledningen på enheden, som gennemgår, hvordan du logger ind på en eksisterende Google-konto eller opretter en ny Google-konto.Når du har tilføjet din eksisterende Google-konto eller oprettet en ny konto, kan du bruge Google Play til at downloade Android-apps.
  3. Søg på ordet demens i Google Play, og tryk på hjerne-ikonet med titlen "Demens" for at installere app'en på din telefon.

OBS: Forhør dig dog ved din IT-afdeling om I har specielle politikker angående installering af apps på jeres Android-mobiler.

Senest opdateret: 16. februar 2015