Til forsiden

App: Viden om demens

Appen 'Viden om Demens'  er for alle, der arbejder med omsorg, støtte og pleje af mennesker med demens. Du kan hente den i App Store eller Google Play til din mobil eller tablet. 
Viden_om_demens_APP2019_700px.jpg

Download Viden om Demens app:

AppStore_Badge_150px.jpg

google-play-badge_150px.jpg (1)

Viden om demens appen er senest opdateret i januar 2019 og indeholder: 

 • Observationer
  Få hjælp til at spotte ændringer i fysiske og psykiske symptomer hos mennesker med demens. Du får også forslag til, hvad du kan gøre på baggrund af dine observationer.
   
 • Opslagsværk
  Lær om demensfaglige begreber og find information om demenssygdomme.
   
 • Gode råd
  Få tips til at forbedre samarbejdet med mennesker med demens, de pårørende og dine kolleger.


Brug appen til kompetenceudvikling eller som støtteredskab i hverdagen 

rounded-app-icon-100px.jpg

Demenssygdom gør det svært for personen at give udtryk for fysiske symptomer, ligesom demens i høj grad også påvirker personens adfærd. 

Derfor er det vigtigt for dig, der arbejder med pleje og omsorg, at du har viden om demens.

I din daglige kontakt med borgere, brugere eller patienter kan du gøre dig en række observationer for at sikre en korrekt pleje og behandling af personen. Det er både vigtigt at være opmærksom på, om personen er ved at udvikle demens samt at have øje for andre symptomer på sygdom og ændringer i adfærd hos personer med demens.

Baggrund

Nationalt Videnscenter for Demens har udviklet det faglige indhold i appen, som er baseret på indhold fra hjemmesiden Videnscenterfordemens.dk

Første udgave af appen blev til på initiativ og med økonomisk støtte fra forløbsprogrammet for demens i Region Hovedstaden i 2012.

 

Senest opdateret: 23. januar 2020