Til forsiden

ABC Demens på hospital - gratis e-learning

ABC Demens på hospital er gratis e-learning for sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter på hospitaler og sygehuse. 
Mona_og_sygeplejerske_ABC_Hospital.jpg

Start ABC Demens på hospital

Husk at din computer eller tablet skal tillade pop-op vinduer.

I ABC Demens på hospital kan du lære om demens gennem cases, øvelser og filmklip. Hele e-learningen varer ca. 2-2½ time. Du kan tage de enkelte moduler i det tempo og den rækkefølge, du ønsker.  

Du får blandt andet viden om: 

  • Demens og kognitiv svækkelse
  • Personcentreret omsorg
  • Kommunikation og samarbejde med patienter med demens
  • Delir - symptomer, behandlig og forebyggelse
  • Smerter - og smertevurdering
  • Samarbejde med pårørende

Sådan gør du:

  • Opret dig som bruger og klik på aktiveringslinket i den mail, du modtager.  
  • Er du allerede oprettet, så udfyld kun felterne brugernavn (= din e-mail) og adgangskode.

Herefter kan du tage de enkelte moduler i dig eget tempo – ABC Demens på hospital husker automatisk, hvor langt du er kommet fra gang til gang. Kurset kan afsluttes med en test, hvorefter det er muligt at downloade et kursusbevis. 

Ansvarsfraskrivelse

ABC Demens på hospital er udviklet af Nationalt Videnscenter for Demens i samarbejde med repræsentater fra målgruppen. Design og programmering: Region H E-læring. Kurset må udelukkende anvendes til uddannelsesbrug - se ansvarsfraskrivelse her: Ansvarsfraskrivelse 

Ophavsret

ABC Demens på hospital tilhører ophavsretligt Nationalt Videnscenter for Demens og må ikke kopieres. ABC Demens på hospital må ikke bruges til kommerciel brug uden skriftlig tilladelse fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Brug for hjælp ABC Demens?

Du kan få hjælp til ABC Demens, herunder tekniske krav til din computer eller tablet her: Få hjælp til ABC Demens

Ris og ros modtages gerne

Har du spørgsmål, ris og ros til indholdet i ABC Demens på hospital, så kontakt projektleder og uddannelseskonsulent Elsebeth Refsgaard eller skriv til vide@regionh.dk. 

Vidste du at: 

  • Patienter med en registreret demensdiagnose indlægges dobbelt så hyppigt som patienter uden demens indenfor aldersgruppen 65-69 år (ca. 0,60 indlæggelser mod 0,28). Det viser opgørelser fra Sundhedsdatastyrelsen på baggrund af data fra bl.a. Landspatientregisteret i 2014.
Senest opdateret: 05. november 2019