Til forsiden

Kære bruger - husk, at ABC Demens ikke virker på smartphones og tablets. Vi håber, at du har mulighed for at skifte til en almindelig computer.  

Få hjælp til ABC Demens

Her kan du finde svar på de mest stillede spørgsmål om ABC Demens. Har du brug for yderligere hjælp, så skriv en mail til vide@regionh.dk eller ring til os mandag til fredag på tlf. 35 45 69 22.  

Hvem har lavet ABC Demens? 

Nationalt Videnscenter for Demens har udviklet ABC Demens i samarbejde med Region H E-læring. Programmerne er gratis og ligger frit tilgængeligt på internettet. 
 

Hvordan får man et login til ABC Demens?

Første gang, du skal bruge ABC Demens, skal du klikke på knappen "Opret bruger" og udfylde felterne. Angiv den mailadresse, som du oftest bruger – det har ikke betydning, om det er din arbejdsmail eller din private mail. Herefter modtager du en mail med et link, som du skal klikke på for at aktivere din profil. (Modtager du ikke en mail, så tjek spamfilteret).  
 

Hvilke tekniske krav er der til min computer?

For at du kan se indholdet i ABC Demens, skal din computer have:
 • Flash Player 8.0 eller højere.
 • En browser, der tillader Flash-elementerDownload Flash Player gratis her  
 • En browser der tillader pop-up vinduer
 • Højtaler eller høretelefoner. Kurset indeholder videoklip, og det er muligt at få læst nogle af teksterne højt.
 • OBS: Har du en computer med styresytemet Windows 10, kan det være nødvendigt at maksimere vinduet for at kunne bladre frem og tilbage i modulerne. Husk også at tjekke zoom-indstillingerne i din browser (zoom må maksimum være 100 %). 

Hvordan tillader jeg pop-op vinduer? 

SKAT har lavet en rigitig god vejledning for, hvordan man tillader pop op-vinduer i forskellige browsere.  Se vejledning om pop op-vinduer på SKAT's hjemmeside

Bruger du en ipad, så gå ind i indstillinger for safari-browser og slå ”bloker ekstra vinduer” fra.  

Hvordan gemmer og lukker jeg et modul? 

 • ABC Demens - pleje og omsorg: Du lukker modulet korrekt ved at klikke på krydset i den blå bjælke (en orange pil, peger på det rette kryds) ELLER det røde kryds, der i selve pop op-vinduet. Så kommer du tilbage til oversigten. 
   
 • Alle andre ABC Demens kurser: Luk og gem modulet ved at klikke på det røde kryds i pop op-vinduet. Så kommer du tilbage til portalen med moduloversigten. 
   
 • På tablet: Luk fanen, når du er færdig med sidste side. Så kommer du tilbage til portalen med moduloversigten. OBS: Kun 'ABC Demens på hospital' virker på tablets. 

Hvorfor er der bare hvidt, når jeg prøver at åbne et modul?

Hvis du ikke kan se indholdet i det enkelte modul, kan det skyldes, at:
 • Flash er ikke installeret på din computer: Download Flash Player gratis her  
 • Din browser blokerer for flash-elementer: Du kan ændre dette i din browsers indstillinger (fx ved at tilføje url’en). Vi anbefaler, at du bruger Internet Explorer eller Google Chrome som browser.  
   

Hvorfor bliver modulet ikke registreret som gennemført?

Du skal have besøgt ALLE sider og undersider i et modul OG have gennemgået samtlige opgaver og feedback-tekster, for at et modul registreres som gennemført. Det er ikke nødvendigt at svare korrekt på opgaverne (med undtagelse af den afsluttende test).
 
Hvis du gentagende gange har problemer med at få registreret et modul korrekt, så kontakt os på telefon eller mail. 
 

Kan jeg bruge ABC Demens på min iPad / tablet?

Det er kun 'ABC Demens på hospital' som virker på tablets. Af tekniske årsager kan 'ABC Demens - pleje og omsorg' samt 'ABC Demens for læger' kun afvikles på en almindelig computer.

 

Hvordan får jeg mit kursusbevis?

Klik på knappen "Print kursusbevis" og print pdf-filen, som downloades med det samme.
 
ABC Demens sender også dit kursusbevis til den mailadresse, der knyttet til din profil. Så kan du gemme beviset og printe det ud senere.   
 

Jeg kan ikke huske min adgangskode. Hvad gør jeg?

Gå til login-siden og klik på linket "Glemt din adgangskode?"  Så får du en mail med en engangskode, du kan ændre til en personlig adgangskode. (Modtager du ikke en mail, så tjek spamfilteret).
 

Hvordan kan jeg slette min profil?

Du kan til hver en tid få slettet din profil ved at skrive til vide@regionh.dk.
  

Hvad bruges mine profiloplysninger til?

Dine ABC Demens profiloplysninger gemmes på en server i Danmark. Vi anvender udelukkende dine data til statistik og til at sende dig et kursusbevis og andet vedr. din ABC Demens profil. Vi videregiver ikke dine data til andre. Det er kun dig selv og ABC Demens administratorer ved Nationalt Videnscenter for Demens, der kan se dine profiloplysninger og hvor mange moduler, du har gennemgået.  
 
Senest opdateret: 31. august 2018