Til forsiden

Kære bruger - husk, at ABC Demens ikke virker på smartphones og tablets. Vi håber, at du har mulighed for at skifte til en almindelig computer.  

Få hjælp til ABC Demens

Her kan du finde svar på de mest stillede spørgsmål om ABC Demens. 

Har du brug for yderligere hjælp, så skriv en mail til abcdemens@regionh.dk

Hvem har lavet ABC Demens? 

Nationalt Videnscenter for Demens har udviklet ABC Demens. Programmerne er gratis og er målrettet fagpersoner, der arbejder med mennesker med demens. Alle ABC Demens kurser ligger frit tilgængeligt på Nationalt Videnscenter for Demens' hjemmeside.  
 

Hvordan får jeg et login til ABC Demens?

Første gang, du skal bruge ABC Demens, skal du klikke på knappen "Opret bruger" og udfylde felterne.

Angiv en mailadresse, som du har adgang til (det har ikke betydning, om det er privat- eller arbejdsmail). Herefter modtager du en mail med et aktiveringslink. Modtager du ikke en mail, så tjek spamfilteret.  

Alle kursister skal oprette en personlig profil. Med profilen kan man se, hvor langt man er kommet i kurset. Når alle moduler er registreret som gennemført, kan man downloade sit personlige kursusbevis. Kursusbeviset sendes også til den tilknyttede mailadresse.  
 

Kan jeg anvende samme ABC-profil på alle kurser?

Nej. Du skal oprette dig som ny bruger for hvert ABC kursus, du ønsker at tage.

Hvis du fx har en profil på "ABC Demens på hospital" og også gerne vil tage kurset "ABC Demens - pleje og omsorg", så skal du oprette en bruger igen. Til gengæld kan du godt bruge samme e-mailadresse og adgangskode.  
 


Hvordan gemmer og lukker jeg et modul? 

  • ABC Demens - pleje og omsorg, ABC Demensvenligt sygehus og ABC på hospital: Det er altid bedst af afslutte modulet før du lukker. Men bliver du forstyrret midt i modulet, kan du lukke vinduet på krydset.  
  • ABC Demens for læger: Luk og gem modulet ved at klikke på det røde kryds på den sidste side i modulet. Så kommer du tilbage til portalen med moduloversigten. 
  • På tablet: Luk fanen, når du er færdig med sidste side. Så kommer du tilbage til portalen med moduloversigten. OBS: ABC Demens for læger virker ikke på tablets. 

 

Hvorfor bliver modulet ikke registreret som gennemført?

Du skal have besøgt ALLE sider og undersider i et modul OG have gennemgået samtlige opgaver og åbnet alle feedback-tekster, for at et modul registreres som gennemført. Det er ikke nødvendigt at svare korrekt på opgaverne (med undtagelse af den afsluttende test).

Hvis du gentagende gange har problemer med at få registreret et modul korrekt, så kontakt os på telefon eller mail: abcdemens@regionh.dk  
 

Kan jeg bruge ABC Demens på min iPad / tablet?

Du kan tage alle kurser bortset fra 'ABC Demens for læger' på tablets.

 

Hvordan får jeg mit kursusbevis?

Klik på knappen "Print kursusbevis" og print pdf-filen, som downloades med det samme. Du finder knappen på oversigtssiden efter du har logget ind.

ABC Demens sender også dit kursusbevis til den mailadresse, der er knyttet til din profil. Gem beviset på din computer eller i en udprintet version. Nationalt Videnscenter for Demens gemmer ikke dit kursusbevis.  

 

Jeg kan ikke huske min adgangskode. Hvad gør jeg?

Gå til login-siden og klik på linket "Glemt din adgangskode?"  Så får du en mail med en engangskode, du kan ændre til en personlig adgangskode. Modtager du ikke en mail, så tjek spamfilteret.

 

Kan jeg ændre min adgangskode? 

Ja. Når du er logget ind i ABC Demens, så klik på "Redigér profil" i venstremenuen. Her kan du ændre din adgangskode. 

 

Hvordan kan jeg slette min profil?

Du kan til hver en tid få slettet din profil ved at skrive til abcdemens@regionh.dk.

 

Hvorfor får jeg beskeden "Ugyldigt login"?

ugyldigt-login.jpg

Det kan skyldes, at du enten har tastet dit brugernavn eller adgangskode forkert - eller, at du skal oprette en bruger-profil, før du logger ind.

Din profil kan kun bruges til ét ABC program. Måske har du en profil på ABC Demens - pleje og omsorg og vil gerne tage ABC Demens på hospital? I det tilfælde har du brug for to bruger-profiler.
 

Hvad bruges mine profiloplysninger til?

Dine ABC Demens profiloplysninger gemmes på en server i Danmark. Vi anvender udelukkende dine data til statistik og til at sende dig et kursusbevis og andet vedr. din ABC Demens profil. Vi videregiver ikke dine data til andre. Det er kun dig selv og ABC Demens administratorer ved Nationalt Videnscenter for Demens, der kan se dine profiloplysninger og hvor mange moduler, du har gennemgået.  Vi kan ikke se, om du har svaret korrekt eller ej på de enkelte opgaver.

Senest opdateret: 25. marts 2020