Til forsiden

ABC Demensvenligt sygehus - gratis e-learning

Gratis e-learning for alle, der er arbejder på hospital eller sygehus. I ABC Demensvenligt sygehus får du en introduktion til, hvordan det er at være patient, når man samtidig har demens eller på anden vis er er kognitivt svækket.  
ABC_Demensvenligt_Sygehus_1200px.jpg

Start ABC Demensvenligt syghus

Husk, at din computer eller tablet skal tillade pop-op vinduer.

OPRET NY BRUGER eller LOG IND

Mennesker med demens er en sårbar patientgruppe, som du kan møde på alle hospitalsafdelinger.

Med kendskab til demens kan du bedre forstå og kommunikere med patienten og dermed være med til at øge sikkerheden og trygheden. 

I ABC Demensvenligt sygehus får du: 

  • Introduktion til demens
  • Viden om de udfordringer, som patienter med demens møder på sygehus
  • Redskaber til at få øje på patienter med kognitiv svækkelse
  • Gode råd om kommunikation med patienter med demens
  • Ideer til hvordan du kan skaber ro og tryghed
  • Gode til samarbejde med pårørende

Tidsforbrug

ABC Demensvenligt syghus består af ét modul og tager ca. 20 minutter at gennemføre. 

Sådan gør du

  • Opret dig som bruger og klik på aktiveringslinket i den mail, du modtager.  
  • Er du allerede oprettet, så udfyld kun felterne brugernavn (= din e-mail) og adgangskode.

Mere viden om demens

Vil du vide mere om demens, kan du også tage de gratis e-learning ABC Demens på hospital (for sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter) eller ABC Demens for læger.​ 


Om ABC Demensvenligt sygehus

ABC Demensvenligt sygehus er gratis e-learning udviklet af Nationalt Videnscenter for Demens. Oplysningerne i ABC Demensvenligt sygehus er kun til uddannelsesbrug og indeholder eksempler af generel karakter. ABC Demensvenligt sygehus udspringer af initiativ 18: Forsøg med National demenshandlingsplan 2025 og indgår som en del af initiativ 18, Forsøg med demensvenlige sygehus.

ABC Demensvenligt sygehus tilhører ophavsretligt Nationalt Videnscenter for Demens og må ikke kopieres eller på anden måde gengives uden, at det tydeligt fremgår, at ABC Demensvenligt sygehus er udarbejdet af Nationalt Videnscenter for Demens. ABC Demensvenligt sygehus må ikke bruges til kommerciel brug uden skriftlig tilladelse fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Ophavsret

ABC Demensvenligt sygehus tilhører ophavsretligt Nationalt Videnscenter for Demens og må ikke kopieres. ABC Demensvenligt sygehus må ikke bruges til kommerciel brug uden skriftlig tilladelse fra Nationalt Videnscenter for Demens.

Mere viden om demens

Vil du vide mere om demens, kan du også tage de gratis e-learning ABC Demens på hospital (for sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter) eller ABC Demens for læger.​ 

Senest opdateret: 05. november 2019